Podzimní jídelníček pro naše mazlíčky: Recept na zdraví a energii

Blížící se podzim řádně prověří kondici a imunitu nejen nám, ale zvýšenou zátěž představuje také pro naše mazlíčky. I ti jsou totiž k nemocem v tomto období náchylnější stejně jako my. Právě teď závisí na kvalitě, pestrosti a vyváženém obsahu krmiva odolnost vašeho psa nebo kočky a jejich připravenost na spokojený život i během podzimu. Jak tedy správně na podzim krmit své čtyřnohé chlupáče?

Jak správně o mazlíčka na podzim pečovat?

  • Klíčové je maso, vitaminy a minerály. Chlupáčům teď chutná více než obvykle, mají přirozenou tendenci ukládat si tukové zásoby. Rozhodně jim ale obvyklou dávku stravy nezvyšujte. Namísto toho jim denní porci krmiva rozdělte na dva díly (ráno a večer) a výživu doplňte například adekvátním doplňkem stravy.
  • Zvířata žijící ve venkovním prostředí teď ale mají přeci jen zvýšené nároky hlavně na přísun energie, kterou využívají pro zahřátí. Řešením je volba superprémiového nebo prémiového krmiva s vysokým obsahem energie.
  • Nezatěžujte organismus svého mazlíčka rychlými přechody mezi vyhřátou domácností a chladným venkovním prostředím. Před i po venčení jim dejte čas na teplotní adaptaci v nevytápěné místnosti.
  • Věnujte kondici a zdravotnímu stavu psa nebo kočky zvýšenou pozornost, riziko nákazy nemocí od jiného zvířete je na podzim výrazně vyšší.
  • Používání psích oblečků není módním výstřelkem, ale má pro naše mazlíčky i nás velmi praktický přínos. Snižují riziko prochladnutí a zároveň snižují míru znečištění psa i domácnosti podzimní plískanicí.

Je kvalitní plnohodnotné krmivo drahé? Rozhodně nemusí!

„Zdravá a vyvážená strava je základním předpokladem ke správnému fungování imunitního systému. Snížená imunita je spojována se špatnou mikroflórou střev, na kterou má vliv právě kvalita stravy. A pokud není střevní mikroflóra v rovnováze, mají viry a bakterie větší šanci. Kvůli nevhodnému a nekvalitnímu krmení střeva zvířete většinou trpí, proto je důležité mu dopřát co možná nejkvalitnější stravu,“ vysvětluje Kristýna Hromádková, výživová specialistka společnosti Mountfield. Naprostá většina majitelů psů a koček se velmi živě zajímá, co svým chlupatým společníkům do misky servíruje. Přednost dávají takovým krmivům, na jejichž obalech si mohou přečíst podrobné složení. Pes nebo kočka nejsou vegetariáni. Jejich každodenní strava musí obsahovat poctivý kus masa. Základními surovinami značkových krmiv Starvita a Vivavita jsou proto čerstvé ryby, kuřecí, hovězí, jehněčí i kachní maso, ale také zelenina, bylinky, brambory nebo rýže. To vše pak ještě obohacují vybrané vitaminy a další nezbytné živiny namíchané pod veterinárním dozorem podle receptur renomovaných odborníků na zvířecí výživu. Vždy je kladen důraz na to, aby každá porce byla v nejlepším souladu s věkem, hmotností i celkovou kondicí toho kterého zvířete. Stačí si přečíst podrobně popsané složení na obalu a vybrat přesně to, co je ideální pro mlsný jazyk právě toho vašeho miláčka. Zapomenout není dobré ani na výživové doplňky pro psy a kočky, které významně přispívají ke skvělé kondici vašich mazlíčků v každém období.

  • BETA GLUKAN (50 g) – Účinný přírodní stimulátor imunity. Tento unikátní přírodní polysacharid podporuje obranné reakce organismu proti bakteriálním, parazitárním i nádorovým onemocněním.
  • CHONDRO (80 g) Silná a účinná kompletní výživa pohybového aparátu. Obsahuje všechny důležité látky pro klouby, pojivové tkáně i chrupavky.
  • LOSOSOVÝ OLEJ (500 ml) Zmírňuje projevy kožních alergií a má vynikající účinek na kvalitu a lesk srsti. Jde o 100% přírodní, nerafinovaný lososový olej bez příměsí a jiných druhů rybích olejů.
  • KELPA mořská řasa (200 g) Potlačuje zápach z tlamy a brání vzniku zubního plaku a kamene.
    100% přírodní mořská řasa (Ascophyllum nodosum) z čistých norských moří.

Vyzrajte na podzimní línání

Línání je pravidelný proces obměny srsti vašeho zvířete. Ale díky kvalitní stravě (např. superprémiové nebo prémiové granule s obsahem rybích olejů a lněných semínek) a doplňkům můžete během línání podpořit kondici srsti vašeho psa či kočky a zajistit jim tak na zimu kvalitní a zdravý kožíšek. Na podzim doporučujeme dávat vašemu mazlíčkovi krmivo s obsahem lososového oleje, jako jsou například superprémiové granule Starvita nebo přidejte do krmiva lososový olej jako doplněk stravy.


Více informací naleznete na www.mountfield.cz.

/PRODUKTOVÁ PREZENTACE/

Show Buttons
Hide Buttons